Matchplay-kampioenschap met stablefordverrekening

Datum: 13 en 21 augustus

Speelvorm: matchplay

Aanmelden: E-golf4U/wedstrijden

 

Op 13 en 21 augustus wordt het matchplaykamioenschap met handicapverrekening gehouden. Om deelname makkelijker te maken, is het kampioenschap dit jaar over 2 weekenden verdeeld. Vaak hoor je op de club dat mensen niet meedoen met wedstrijden omdat ze toch niet kunnen winnen. Dit kampioenschap is hierop een echte uitzondering omdat je je playing-handicap mee mag nemen in de wedstrijd. Per saldo is iedereen dus gelijk aan elkaar en kan iedereen dit kampioenschap winnen.

 

Afhankelijk van het aantal deelnemers speel je in principe op zaterdag 13 augustus een 18 holes wedstrijd gevolgd door een 9 holes wedstrijd. De winnaars na de tweede 9 holes wedstrijd gaan op de zondag 21 augustus in dit format verder. Bij iedere wedstrijd gaat dus de winnaar een ronde verder. Het kan dus zijn dat je al na één wedstrijd uitgeschakeld bent, dat is wel de reden dat we met een 18 holes wedstrijd beginnen, vervolgens spelen we alleen nog 9 holes-wedstrijden (op de Zuid-lus) Uiteindelijk blijven er twee spelers over die om het kampioenschap gaan strijden.

 

Als aanvulling willen we nog het volgende opmerken. Er wordt in principe een wedstrijd gehouden voor de dames en heren echter voor een goede wedstrijd hebben we minimaal 8 deelnemers per categorie nodig. Als die er niet zijn dan wordt alles samengevoegd waarbij de heren vanaf geel starten en de dames vanaf rood.