Handicap 54

Als startende golfer neem je  golflessen en mag je al direct de baan in om het geleerde te oefenen. Bij ons mag dat en dit is een uitzondering in de golfwereld. Vrijwel op alle banen heb je toegang tot de baan na minimaal baanpermissie. Hierin verklaart de pro dat je in voldoende mate toegerust bent om de baan in te mogen.

Wil je op andere baan dan je homecourse spelen, dan is minimaal handicap 54 vereist. Veel banen eisen zelfs een lagere handicap voor gasten, ook wel greenfee spelers genoemd.

Op Golfpark Exloo kun je je handicap 54 behalen. Niet alleen noodzakelijk voor het mogen spelen op andere banen, eveneens nodig om je handicap meetbaar te verlagen. Je wilt per slot van rekening beter worden nietwaar?

Hoe behaal je handicap 54?

Het Golfregelexamen moet worden behaald voordat de golfer een handicap haalt. Na het behalen van het examen ontvangt de golfer het Golfregelexamenbewijs.

Het examen bestaat uit 30 vragen,  10 etiquettevragen, 19 vragen over de golfregels en 1 Stableford vraag.  Om te slagen moet je van deze 30 vragen, tenminste 23 goed hebben beantwoord, je ontvangt dan het Golfregelexamenbewijs. De tijdsduur van het examen is 60 minuten.

De kosten van het theorie-examen bedragen € 10,00 per persoon. Het theorie-examen zal worden afgenomen door een examinator van Golfpark Exloo.

Wij hebben toestemming van de NGF om ook examens af te nemen bij golfers, die niet zijn aangesloten bij de club.

Na het behalen van Uw theorie-examen dient u een qualifying kaart te lopen op basis van handicap 54, met een marker (golfer die de scorekaart gedurende de ronde invult) die minimaal handicap 54 heeft.  Je hebt hierbij de keuze uit spelen van 9 of 18 holes. Bij 9 holes moet je, uitgaand van handicap 54, minimaal 18 punten behalen en bij 18 holes is dat het dubbele.

Slaag je?

Dan ontvang je enkele weken daarna het felbegeerde NGF-pasje waarop staat dat je op Golfpark Exloo speelt en handicap 54 bezit.

Aan het begin van ieder jaar ontvang je een nieuw pasje met vermelding van je handicap op dat moment.
Meer info?

De website van de NGF geeft veel informatie, www.ngf.nl.

Binnen de club kun je terecht bij Ineke van den Berg, telefoonnummer:  06 – 4363 5631.

De theorielessen zijn iedere 1e zaterdag van de maand vanaf maart.
Indien dit niet mogelijk is kan ook een afspraak gemaakt worden voor een andere dag. Tel.nr.: 06 – 4363 5631.