Golfvaardigheidsbewijs (GVB)
Als startende golfer neem je  golflessen en mag je op Golfpark Exloo al direct de baan in om het geleerde te oefenen. Hier mag dat en dit is een uitzondering in de golfwereld. Vrijwel op alle banen krijg je pas toegang tot de baan na minimaal baanpermissie te hebben verkregen. Hierin verklaart de Golfpro dat je in voldoende mate toegerust bent om de baan in te mogen.

Wil je op andere golfbanen dan Golfpark Exloo spelen, dan is minimaal handicap 54 vereist. Veel banen eisen zelfs een lagere handicap voor hun gasten, ook wel greenfee spelers genoemd.

Op Golfpark Exloo kun je het GVB behalen. Niet alleen noodzakelijk voor het mogen spelen op andere banen, het is eveneens nodig om je handicap meetbaar te verlagen. Je wilt per slot van rekening steeds beter leren golfen nietwaar?

Golfregelexamen
Het Golfregelexamen moet worden behaald voordat de golfer een handicap haalt. Dit theorie-examen bestaat uit 30 vragen: 10 etiquettevragen, 19 vragen over de golfregels en 1 Stableford vraag. Om te slagen moet je van deze 30 vragen tenminste 23 goed hebben beantwoord. Lukt dit, dan ontvang je het Golfregelexamenbewijs. De tijdsduur van het examen is 60 minuten.

De kosten van het theorie-examen bedragen € 10,00 per persoon. Het theorie-examen wordt afgenomen door een examinator van Golfpark Exloo.
Golfpark Exloo heeft toestemming van de NGF om ook examens af te nemen van golfers, die (nog) geen lid zijn van de Golfpark Exloo.

Je kunt je heel eenvoudig en gemakkelijk voorbereiden op het examen door via deze link alvast alle examenvragen te oefenen op de site van de NGF.

Clubhandicap 55
Na het behalen van het theorie-examen krijg je een Clubhandicap 55. Vervolgens kun je vanaf clubhandicap 55 scorekaarten (Q-kaarten) invoeren in het E-golf4U systeem. Dit kan via het scherm in de hal van het clubhuis of via een golf-app zoals de NGF app GOLF.NL. Je hebt hierbij de keuze uit het spelen van 9 of 18 holes. Bij een ronde van 9 holes moet je de eerste keer minimaal 19 Stablefordpunten behalen en bij 18 holes is dat 37. Wanneer je een Q-kaart inlevert met minder punten dan gebeurt er niets. De kaarten worden wel geregistreerd maar je handicap blijft 55.

Wanneer je een kaart inlevert met 19 resp. 37 of meer Stableford punten, ga je automatisch over van een Clubhandicap naar een EGA handicap 54 of lager en daarmee is het GVB een feit. De digitale pas wordt in de NGF app GOLF.NL en in jouw account van Golfpark Exloo automatisch aangepast.

Aan het begin van ieder jaar ontvang je een nieuw digitaal pasje met vermelding van je handicap op dat moment. Meer info? De website van de NGF geeft veel informatie: www.golf.nl.

Theorielessen
De theorielessen worden vanaf 1 maart gegeven op iedere 3e zaterdag van de maand. De theorie-examens worden afgenomen op iedere 1e zaterdag van de maand. Indien dit tijdstip niet schikt kun je ook een afspraak maken voor een andere dag.

Voor meer informatie kun je op Golfpark Exloo terecht bij Ineke van den Berg, via: 06 –  4363 5631.