Profielschets voorzitter Golfpark Exloo

Golfpark Exloo

De golfbaan van Golfpark Exloo ligt in een mooi stukje Drenthe, tussen het natuurgebied de Zoersche Landen en de Hondsrug. Onze baan is gevarieerd in opzet en technisch aantrekkelijk voor ieder spelniveau.  Naast de uitdagende 18-holesbaan, met A-status-Zuid-lus, hebben we uitstekende oefenfaciliteiten: een deels overdekte, verlichte driving range – met de unieke Golfchallenge – en een putting-green met chipping-area en bunker. Om je golfspel te verbeteren kun je bij onze golfschool terecht voor privéles, groepslessen en baanlessen.

 

Onze club is toegankelijk voor spelers van alle niveaus. Ook als je nog geen HCP-registratie hebt mag je op onze baan spelen. Ons credo is niet voor niets ‘waar golf en gezelligheid samen komen’. We vinden het belangrijk een laagdrempelige club te zijn waar zowel gastspelers als nieuwe leden zich welkom voelen.

 

Stichting Golfpark Exloo wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers die o.a. actief zijn in het bestuur, in de commissies of als gastheer/-vrouw. Er worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor ieder type speler en jaarlijks zijn er bijzondere activiteiten zoals toernooien of clubdagen. We hebben een gezellig clubhuis met restaurant en terras met fraai uitzicht op de baan .

 

In verband met het vertrek van de huidige voorzitter zijn wij op zoek naar een:

 

Voorzitter

Golfpark Exloo (GPE) staat voor een aantal uitdagingen en is bezig met het herijken van haar missie, visie en strategie. Parallel hieraan wordt een nieuw marketingplan opgesteld. GPE wil groeien met behoud van het laagdrempelige en gezellige karakter van de club. De voorzitter onderschrijft het vernieuwde beleid, geeft leiding aan dit proces en ziet toe op realisatie hiervan.

 

Functieprofiel:

De voorzitter is het boegbeeld van de club. Hij/zij:

 • zit de bestuursvergadering voor, geeft leiding aan het bestuur, coördineert de activiteiten, kan delegeren en is besluitvaardig;
 • stimuleert medebestuursleden en geeft hen de nodige ruimte;
 • onderhoudt de externe bestuurlijke contacten met o.a. gemeenten, provincie, omliggende golfclubs, de NGF en andere relevante organisaties;
 • is proactief en verbindend, heeft gevoel voor verhoudingen binnen de club en is de spreekbuis van het bestuur naar de kaarthouders en vrijwilligers van de club;
 • kan de beoogde doelen –zo nodig met een flexibele instelling – realiseren;
 • is sportief, heeft affiniteit met golf en volgt de ontwikkelingen binnen de golfsport op de voet.

 

Om deze functie adequaat te kunnen vervullen, beschikt de voorzitter over:

 • relevante bestuurlijke ervaring, bij voorkeur ook in Drenthe;
 • een zakelijke, bedrijfsmatige aanpak gecombineerd met klantgerichtheid en gastvrijheid;
 • een visie op hoofdlijnen met oog voor details;
 • een relevant netwerk en de vaardigheden om dit netwerk in te zetten en uit te breiden;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • gemiddeld 10/15 uur per week de tijd voor het uitvoeren van deze bestuurlijke rol en de intentie om deze functie voor minimaal 3 jaar te vervullen.

 

Wij bieden

Een uitdagende leidinggevende functie bij een gezellige golfclub met een aantrekkelijke  golfbaan en de unieke Golfchallenge. Dit alles gerund door een actief bestuur,  veel betrokken vrijwilligers, twee enthousiaste PGA-professionals, een ervaren greenkeeper en een gastvrij horecateam.

 

Belangstelling

U kunt uw belangstelling tot uiterlijk 11 februari 2022 kenbaar maken bij de waarnemend voorzitter Ans van Wijk. Ook voor vragen kunt u met haar contact opnemen via 06 3089 4846 of per e-mail: secretariaat@golfparkexloo.nl

 

Procedure

Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld.  Kandidaten die worden uitgenodigd voeren o.a. een gesprek met een breed samengestelde selectiecommissie. De gesprekken zullen worden gevoerd in februari/maart. Wij streven naar een start van de nieuwe voorzitter in april 2022.

 

 

Exloo, 15 januari 2022