Coronamaatregelen

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 15 februari 2022

 

Vanaf 18 februari gelden er versoepelingen. Een klein aantal versoepelingen geldt echter per direct of pas vanaf 25 februari, dit wordt dan expliciet benoemd met de ingangsdatum erbij.

De basisregels blijven gelden, zoals het regelmatig wassen van de handen en volgens het kabinet is het verstandig om afstand te blijven houden, zeker voor oudere mensen. Dat is geen verplichting maar een advies.

Horeca

 • De horeca mag weer open tot 01.00 uur. Per 25 februari geldt er geen maximale sluitingstijd meer.
 • Het coronatoegangsbewijs geldt tot 25 februari, daarna vervalt dit bewijs.
 • Het mondkapje is niet meer verplicht.
 • 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht.
 • Er geldt geen bezoekersnorm.
 • Er is geen vaste zitplaats meer verplicht.

Publieke binnenruimtes
In publieke binnenruimtes waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, daar vervalt het volgende:

 • Dragen van een mondkapje.
 • Het houden van 1,5 meter.
 • Maximaal aantal personen.

 

Update 26 januari

 

Vanaf woensdag 26 januari 2022 gelden er minder strenge coronamaatregelen voor sport. Golfbanen mogen geopend zijn tussen 05.00 en 22.00 uur. Ook de horeca op golfbanen mag onder bepaalde voorwaarden geopend zijn. En wedstrijden tegen andere clubs zijn toegestaan.

In de lijst met veelgestelde vragen op deze pagina wordt samengevat wat de coronamaatregelen voor golf betekenen.

 

 

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 14 januari 2022

 

Golfsport

 • Alle sportactiviteiten zijn zowel buiten als binnen toegestaan.
 • Er geldt geen maximale groepsgrootte, ook niet voor lessen.
 • Flights bestaande uit vier personen zijn dus weer op normale wijze toegestaan (zonder de verdeling in groepjes).
 • Sporten na 17.00 uur is weer mogelijk, er is geen sluitingstijd.

 

Wedstrijden

 • Wedstrijden zijn mogelijk binnen de club.
 • Bij voorkeur worden wedstrijdscores digitaal ingeleverd, geen shotgun-wedstrijden georganiseerd en vinden er geen fysieke prijsuitreikingen plaats in verband met ongewenste groepsvorming.
 • Het advies is om niet met meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn.

 

Horeca

 • De maatregelen van de horeca blijven onveranderd. De horeca is gesloten, afhalen blijft toegestaan. Voor het afhalen is geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

Overig

 • Overal waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd.
 • Het mondkapje blijft binnen verplicht voor personen van 13 jaar en ouder.
 • Het advies is om geen stoffen mondkapjes meer te dragen, alleen wegwerpmondkapjes.
 • Kleedkamers en douches mogen naast toiletten en de receptie weer open. Het coronatoegangsbewijs is naast het mondkapje verplicht bij het betreden hiervan, net zoals voor het clubhuis, voor personen van 18 jaar en ouder.

 

 

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 18 december 2021

 

Golfen blijft mogelijk (tussen 05.00 en 17.00 uur), maar wel in maximaal tweeballen. Twee personen vanaf 18 jaar die buiten sporten op minimaal 1,5 meter is toegestaan. De maatregelen komen boven op de huidige maatregelen en gaan vannacht (19 december) om 05.00 uur in. Ze gelden tot in ieder geval 14 januari 2022.

 

Hieronder staan de belangrijkste consequenties voor golf.

 

Clubgebouwen, horeca, receptie en wc’s

 • De horeca en niet-essentiële winkels (zoals golfshops) moeten de deuren sluiten. Golfbaanhoreca mag echter wel bezorgen en to go-faciliteiten zijn ook toegestaan (onder de bestaande voorwaarden voor afhalen).
 • Clubhuizen/sportkantines/golfwinkels moeten de deuren sluiten, maar het is wel toegestaan om de receptie in het clubhuis of in de golfwinkel geopend te houden. (Leden en gasten mogen de receptie alleen betreden als ze een coronatoegangsbewijs (CTB) kunnen tonen, een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.)
 • Ook de wc’s in het clubhuis/de sportkantine mogen geopend blijven. (Ook bij toiletbezoek geldt dat een CTB, mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht zijn.)

 

(Groeps)lessen

Bij golflessen, clinics, trainingen en andere leervormen is de groepsgrootte voor golfers van 18 jaar en ouder maximaal twee. Dit is exclusief pro.

In het verleden was het toegestaan om meerdere groepen van twee personen tegelijk les te geven, met als voorwaarde dat er een duidelijke afbakening zat tussen de groepen (bijvoorbeeld een groep van twee op één mat en dan een lege mat en op de volgende mat nog een groep van twee. Maar meerdere kleine groepjes bij lessen, clinics en trainingen worden nu gezien als een groot georganiseerd verband en het lesgeven aan meerdere groepjes van twee is nu niet toegestaan.

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt bij lessen en trainingen geen maximale groepsgrootte. Zij hoeven bij lessen en trainingen ook geen 1,5 meter afstand te houden.

 

Jeugd in de baan

Jeugd tot en met 17 jaar mag wel in flights van meer dan twee personen golfen en zonder 1,5 meter afstand te houden. Mag een flight van vier personen bestaan uit twee volwassenen en twee kinderen van 14? Nee, tenzij dit één huishouden betreft.

 

Basisregels blijven

De basisregels zijn en blijven belangrijk:

 • 1,5 meter afstand te houden.
 • “was vaak en goed je handen” en
 • “blijf thuis bij klachten”.

Deze richtlijnen gelden voor iedereen, ook voor personen met een coronatoegangsbewijs.

 

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 27 november 2021

Het demissionaire kabinet heeft op 27 november aanvullende coronamaatregelen bekendgemaakt, waaronder een ‘avondlockdown’ die ook voor sport geldt. De nieuwe maatregelen gaan 28 november 2021 in, zullen minstens drie weken van kracht zijn en vormen een aanvulling op de bestaande maatregelen. In deze onderstaande tekst staat op een rij wat de strengere maatregelen voor golfpark Exloo betekenen.

 

 • Sportlocaties (binnen en buiten), de horeca en niet-essentiële winkels (zoals golfshops) moeten de deuren sluiten tussen 17.00 uur en 5.00 uur. Dit betekent dat elke golfbaan (inclusief drivingrange, oefenfaciliteiten, clubhuis en horeca) tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten moet zijn. Anders gezegd: na 17.00 uur mag op een golflocatie niet meer gegolft/getraind/geoefend/gelest worden.
 • 1,5 meter afstand houden is ook verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Dit geldt dus voor horeca, want hier is placeren verplicht (naast een coronatoegangsbewijs voor mensen van 18 jaar en ouder).
 • Voor ‘publieke locaties’ zoals de receptie of de hal of vergaderruimte in een clubhuis) geldt ook de verplichting dat men 1,5 meter afstand houdt.
 • Bij het verplaatsen binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs (CTB) geldt (bijvoorbeeld het clubhuis en restaurant) is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

Daarnaast blijft het vanzelfsprekend ook belangrijk je aan de basisregels te blijven houden zoals “was vaak en goed je handen” en “blijf thuis bij klachten”. Deze richtlijnen gelden voor iedereen, ook voor personen met een CTB. De basisregels helpen volgens de overheid aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Met de avondlockdown en de andere nieuwe maatregelen wil het kabinet een daling in de coronacijfers bereiken, omdat de druk op de zorg in een kritieke fase is beland.

 

Naleving van de ‘coronaspelregels’ op golfbanen is in ieders belang. Het is cruciaal om met elkaar ervoor te zorgen dat golf toegestaan blijft en dat de strenge avondlockdown voor alle sporten zo snel mogelijk opgeheven wordt.

 

 

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 2 november 2021

 

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de persconferentie van 2 november:

 

Coronatoegangsbewijs

Voor een bezoek aan de horecaruimtes, het terras en het gebruik van de toiletten, kleedkamers en de bestuurskamer is een coronatoegangsbewijs verplicht. In samenwerking met onze horeca zal de controle hierop op de volgende manier plaatsvinden:

  • In de hal staat een QR-scan-zuil waarmee je zelf de QR-code van de Corona-Check-App kunt scannen.
  • Als de scanner aangeeft dat toegang is toegestaan, kun je van alle faciliteiten gebruik maken. Bij een negatief resultaat kunnen wij je helaas geen toegang verlenen tot de faciliteiten en kun je alleen gebruikmaken van de golfbaan.

 

Het naleven van de basismaatregelen blijft van belang: was vaak en goed je handen, blijf bij klachten thuis, zorg voor voldoende frisse lucht; dat geldt voor iedereen, ook als je gevaccineerd bent.

 

1,5 meter afstand houden is niet langer een verplichting; wel is er een dringend advies van de overheid om afstand te houden. Het blijft dus verstandig om elkaar de ruimte te geven; laten we dat met elkaar doen.

 

Wij verwachten dat alle golfers op golfpark Exloo deze regels respecteren en meewerken aan het naleven van de maatregelen, alvast bedankt!

 

Meer informatie vind je op de website van de NGF