Coronamaatregelen

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 27 november 2021

Het demissionaire kabinet heeft op 27 november aanvullende coronamaatregelen bekendgemaakt, waaronder een ‘avondlockdown’ die ook voor sport geldt. De nieuwe maatregelen gaan 28 november 2021 in, zullen minstens drie weken van kracht zijn en vormen een aanvulling op de bestaande maatregelen. In deze onderstaande tekst staat op een rij wat de strengere maatregelen voor golfpark Exloo betekenen.

 

  • Sportlocaties (binnen en buiten), de horeca en niet-essentiële winkels (zoals golfshops) moeten de deuren sluiten tussen 17.00 uur en 5.00 uur. Dit betekent dat elke golfbaan (inclusief drivingrange, oefenfaciliteiten, clubhuis en horeca) tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten moet zijn. Anders gezegd: na 17.00 uur mag op een golflocatie niet meer gegolft/getraind/geoefend/gelest worden.
  • 1,5 meter afstand houden is ook verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Dit geldt dus voor horeca, want hier is placeren verplicht (naast een coronatoegangsbewijs voor mensen van 18 jaar en ouder).
  • Voor ‘publieke locaties’ zoals de receptie of de hal of vergaderruimte in een clubhuis) geldt ook de verplichting dat men 1,5 meter afstand houdt.
  • Bij het verplaatsen binnen een locatie waar een coronatoegangsbewijs (CTB) geldt (bijvoorbeeld het clubhuis en restaurant) is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

Daarnaast blijft het vanzelfsprekend ook belangrijk je aan de basisregels te blijven houden zoals “was vaak en goed je handen” en “blijf thuis bij klachten”. Deze richtlijnen gelden voor iedereen, ook voor personen met een CTB. De basisregels helpen volgens de overheid aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

 

Met de avondlockdown en de andere nieuwe maatregelen wil het kabinet een daling in de coronacijfers bereiken, omdat de druk op de zorg in een kritieke fase is beland.

 

Naleving van de ‘coronaspelregels’ op golfbanen is in ieders belang. Het is cruciaal om met elkaar ervoor te zorgen dat golf toegestaan blijft en dat de strenge avondlockdown voor alle sporten zo snel mogelijk opgeheven wordt.

 

 

Coronamaatregelen Golfpark Exloo
update n.a.v. persconferentie 2 november 2021

 

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de persconferentie van 2 november:

 

Coronatoegangsbewijs

Voor een bezoek aan de horecaruimtes, het terras en het gebruik van de toiletten, kleedkamers en de bestuurskamer is een coronatoegangsbewijs verplicht. In samenwerking met onze horeca zal de controle hierop op de volgende manier plaatsvinden:

    • In de hal staat een QR-scan-zuil waarmee je zelf de QR-code van de Corona-Check-App kunt scannen.
    • Als de scanner aangeeft dat toegang is toegestaan, kun je van alle faciliteiten gebruik maken. Bij een negatief resultaat kunnen wij je helaas geen toegang verlenen tot de faciliteiten en kun je alleen gebruikmaken van de golfbaan.

 

Het naleven van de basismaatregelen blijft van belang: was vaak en goed je handen, blijf bij klachten thuis, zorg voor voldoende frisse lucht; dat geldt voor iedereen, ook als je gevaccineerd bent.

 

1,5 meter afstand houden is niet langer een verplichting; wel is er een dringend advies van de overheid om afstand te houden. Het blijft dus verstandig om elkaar de ruimte te geven; laten we dat met elkaar doen.

 

Wij verwachten dat alle golfers op golfpark Exloo deze regels respecteren en meewerken aan het naleven van de maatregelen, alvast bedankt!

 

Meer informatie vind je op de website van de NGF