Activiteiten

Matchplaykampioenschappen mét handicapverrekening op 5 en 6 september 2020

Wat is matchplay?
Het matchplayspel is vrij simpel: je speelt iedere hole tegen een speler, win je de hole dan krijg je een punt, bij gelijkspel een half punt en bij verlies geen punten. Technisch gezien kun je dus een hole met 20 slagen winnen want als je tegenstander 21 slagen heeft verliest hij de hole.

Matchplaykampioenschap zonder handicapverrekening
Er wordt in deze vorm geen rekening gehouden met de handicaps van de spelers. Aan het eind van de wedstrijd heeft degene gewonnen die de meeste punten behaald heeft. In het systeem zoals wij dat tot op heden in Exloo spelen beginnen we altijd met een 18 holes wedstrijd daarna gevolgd door 9 holes wedstrijden.
Je geeft je op en er wordt een wedstrijdschema gemaakt. Het is een knock out race, dus verlies je je wedstijd dan lig je eruit, win je dan ga je een ronde verder. Net zo lang tot er een winnaar over is. Bij kleine groepen wordt vaak een andere spelvorm gekozen.

Matchplaykampioenschappen met handicapverrekening
Omdat de gewone matchplaykampioenschappen vaak een prooi zijn voor de lage handicappers hebben we ook een matchplaykampioenschappen met handicapverrekening. In deze vorm vindt een verrekening van ieders handicap plaats. Stel je hebt een handicap van 25 en je speelt tegen iemand met een handicap van 20 dan krijg je 5 slagen mee. Deze slagen zijn dan van toepassing op de 5 holes met de laagste index. Op deze wijze heeft iedereen dezelfde kans, afgezien van een goede of slechte dag. Dit kampioenschap vindt op 5 en 6 september plaats.  Meld je dus snel aan via e-golf4U (wedstrijden).