Golfcursussen

Diverse lespakketten

Golfschool Exloo biedt voor beginnende golfers diverse golfcursussen aan. Je kan eerst een proefles boeken om te ontdekken of golf iets voor jou is , gelijk starten met een pakket van 6 lessen dat overeenkomt met de Welcome to the Club’ Golfstart-cursus die we ook aanbieden via de NGF.  Daarnaast kun je gaan voor het behalen van HCP 54. Deze cursus biedt – naast de reguliere lessen – de mogelijkheid om 2 keer per maand mee te doen met beginnersmiddagen (hierbij ga je de baan in met andere beginnende golfers en een ervaren golfer die uitleg geeft over het toepassen van de regels tijdens het spel) en je kan een maand vrij spelen op de 9 holes Noord-lus. Je bent van harte welkom bij de gezelligste golfclub van Drenthe!

 

Kortdurende golfcursussen

Verblijf je voor een vakantie in de omgeving van Exloo en wil je een korte intensieve golfcursus doen, kijk dan naar eens naar de 2-daagse cursus NGF Handicap 54.

 

Golf is een sport voor het hele gezin: Bekijk ook het jeugdlespakket.

 

Lees onderstaande beschrijvingen en kijk welke cursus het beste bij jou past.

Proefles

Tijdens de proefles maak je kennis met de golfclub en de golfpro’s, sla je ballen op de driving range en leer je putten. Na de proefles wordt uitgelegd wat de vervolgmogelijkheden zijn en kunnen al jouw eventuele vragen beantwoord worden.

 

Kosten voor 1 uur proefles zijn € 25,- pp ongeacht het aantal deelnemers.

€ 25,- p.p. Aanvragen

Golfstart

Welcome to the Club

Golfstart is een landelijk boekingsplatform van de NGF. Golfstart is bedoeld om beginnende golfers de beste introductie en een duurzame start te geven in de golfsport. Golfstart legt de nadruk op samen leren golfen. Je kan je  inschrijven via ons aanvraagformulier of via het boekingsplatform van de NGF.

 

Wil je liever samen of in een kleinere groep leren golfen? Ook dat is mogelijk, zie onderstaande opties. Vul het aanvraagformulier in om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Het opleidingstraject bestaat uit:

 • 6 golflessen van 50 minuten door een PGA gekwalificeerde golfprofessional
 • Gratis gebruik van de materialen tijdens de lessen
 • 2 maanden gratis gebruik maken van de oefenfaciliteiten

 

Voor dit opleidingspakket betaal je:

Bij 6-8 deelnemers: € 99,- p.p.

Bij 3-5 deelnemers: € 149,- p.p.

Bij 2 deelnemers: € 199,- p.p.

 

Deze prijzen zijn inclusief 9% btw. De lesdagen worden voor aanvang van de cursus vastgelegd of ze worden in overleg afgesproken.

 

vanaf € 99,- p.p. Aanvragen

Opleiding NGF Handicap 54

De opleiding handicap 54 is de vervolgcursus op Golfstart van de NGF. Je kunt je ook inschrijven als je het pakket ‘maak kennis met golf’ of een vergelijkbare golfcursus hebt gevolgd.

 

Het doel is om zelfstandig op een golfbaan te kunnen spelen (handicap 54 – het voormalige GVB). We hebben een pakket samengesteld waarbij je als golfer opgeleid wordt om handicap 54 te behalen aan het einde van de lessen. Na het behalen van handicap 54 kan en mag je zelfstandig op een golfbaan spelen.

 

Het opleidingstraject bestaat uit:

 • 6 golflessen van 50 minuten door een PGA gekwalificeerde golfprofessional op de oefenfaciliteiten en de golfbaan
 • Gratis gebruik van materialen tijdens de lessen
 • 2 maanden gratis gebruikmaken van de oefenfaciliteiten
 • Theorieles, theorieboek en theorie-examen
 • 1 maand vrij spelen  op de 9 holes Noord-lus (tijdens of direct aansluitend op de cursus)
 • Deelname aan de beginnersmiddagen

 

Voor dit opleidingspakket NGF Handicap 54 betaal je:

Bij 6-8 deelnemers: € 134,- p.p.

Bij 3-5 deelnemers: € 184,- p.p.

Bij 2 deelnemers: € 234,- p.p.

 

Deze prijzen zijn inclusief 9% btw. De lesdagen en tijden worden voor aanvang van de cursus vastgelegd of ze worden in overleg afgesproken.

 

Om uw NGF-pas te krijgen na deze cursus heb je een lidmaatschap nodig. Je hebt de keuze uit de volgende lidmaatschappen:

 • Handicap Registratie-lidmaatschap zonder speelrecht, € 55,- per jaar,
  (Hiermee kunt u op basis van greenfee de baan spelen)
 • Clublidmaatschap (bekijk de pagina lidmaatschappen. )
vanaf € 184,- p.p. Aanvragen