Handicap 54 training

Handicap 54 of Golfvaardigheidsbewijs (GVB)
Als je bij Golfpark Exloo een ‘starten-met-golf- of HCP54-cursus’ boekt kun je al snel de baan in om het geleerde te oefenen. Hier mag je zonder golfvaardigheidsbewijs spelen op de 9-holes-Noord-lus en dit is een uitzondering in de golfwereld. Vrijwel op alle golfbanen krijg je pas toegang tot de baan na minimaal baanpermissie te hebben verkregen. Hierin verklaart de Golfpro dat je in voldoende mate toegerust bent om de baan in te mogen.

 

Wil je op andere golfbanen dan Golfpark Exloo spelen, dan is minimaal handicap 54 vereist. Veel banen eisen zelfs een lagere handicap voor hun gasten, ook wel greenfeespelers genoemd.

 

Op Golfpark Exloo kun je het Handicap 54 (golfvaardigheidsbewijs) behalen. Niet alleen noodzakelijk voor het mogen spelen op andere golfbanen, het is eveneens nodig om je handicap meetbaar te verlagen. Je wilt per slot van rekening steeds beter leren golfen, nietwaar?

 

Theorielessen
De theorielessen worden vanaf 1 maart gegeven op iedere 3e zaterdag van de maand. Op iedere 1e zaterdag van de maand zijn er theorie-examens. Het is wel noodzakelijk je hiervoor aan te melden.  Indien dit tijdstip niet schikt kun je ook een afspraak maken voor een andere dag. Om je aan te melden e/o meer informatie kun je contact opnemen met Eric Blauw.

 

Golfregelexamen
Het Golfregelexamen moet worden behaald voordat de golfer een handicap haalt. Dit theorie-examen bestaat uit 30 vragen: 10 etiquettevragen, 19 vragen over de golfregels en 1 Stableford vraag. Om te slagen moet je van deze 30 vragen tenminste 23 goed hebben beantwoord. Lukt dit, dan ontvang je het Golfregelexamenbewijs. De tijdsduur van het examen is 60 minuten.

 

De kosten van het theorie-examen bedragen € 10,00 per persoon. Het theorie-examen wordt afgenomen door een examinator van Golfpark Exloo. Golfpark Exloo heeft toestemming van de NGF om ook examens af te nemen van golfers, die (nog) geen lid zijn van de Golfpark Exloo. Je kunt je heel eenvoudig en gemakkelijk voorbereiden op het examen door via deze link alvast alle examenvragen te oefenen op de website van de NGF.

 

Het verkrijgen van handicap 54
Met ingang van 1 maart 2021 is het WHS (World Handicap System) van toepassing. In het WHS is handicap 54 de eerste speelsterkte die een beginnende golfer kan krijgen. Je kan handicap 54 behalen door aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 

  • Het behalen van NGF-Golfbaanpermissie (ReglementHandicap54).
  • Het golfregelexamen met goed gevolg afleggen.
  • en een qualifying score inleveren van minimaal 36 punten over achttien holes of minimaal 19 punten over 9 holes, uitgaande van een handicap van 54.

Je hoeft alleen een qualifying kaart, uitgaande van handicap 54 te lopen en je slagen in te voeren in het E-golf4u systeem (of een golf app zoals bv de GOLF.nl App) en het systeem doet de rest.

 

Wanneer je een kaart inlevert met 19 resp. 37 of meer Stableford punten, verkrijg je dus automatisch handicap 54 of lager en daarmee is het GVB een feit. De digitale pas wordt in de NGF app GOLF.NL en in jouw account van Golfpark Exloo automatisch aangepast.

Voor een video met uitleg over het verkrijgen van een eerste handicap 54 klik hier.

In de video hieronder wordt in twee minuten uitgelegd wat het WHS voor golfers betekent. Klik hier voor de video.

Voor meer uitleg over het WHS handicap syteem kun je terecht op golf.nl/whs.