Overzicht holes

Hole 1

Tee de bal links van de berken in de waterhindernis op naar het midden van de sterk geonduleerde green. Raak de zeer uitdagende green voor een birdie kans of blijf ervoor. Met een chip en een putt maak je ook Par!

Hole 2

Uitdagende hole met vijver. Plaats de tee zoveel mogelijk links op de tee-box en lijn de drive naar het midden van de green op. Houd daarbij rekening met de pinpositie en houd de bomenrij en de bunker rechts van de fairway uit het spel.

Hole 3

Vermijd de bosschages links en rechts van de versmalling op de fairway. Sla er voorbij want daar is ruimte genoeg. Lukt dat niet, blijf er dan voor en kies voor het midden van de fairway. De green is ruim van opzet. Rechts ervan loopt de Out-of-Bounds lijn.

Hole 4

Dogleg naar rechts. Lijn op naar de hoek voorbij de op het oog smalle doorgang op de fairway en vermijd Out-of-Bounds aan de linkerkant. Vanaf de kniebocht is het nog 100m naar de ruime green. Lijn links van de bunker op en houd kans op een birdie.

Rechtstreeks voor de vlag gaan wordt om veiligheidsreden ontraden. Vanwege de hoge rough is het terugvinden van de bal bovendien heel lastig.

Hole 5

Lastige middellange hole met hoog liggende ruime green, aan de voorkant beschermd door een grote bunker. Links en achter de green Out-of-Bounds. Voor de lage handicappers is een slag naar de green mogelijk. Twijfel je, houd de bal dan links van de bunker en voor de green.

De afslagplaats ligt in de luwte. Toch heb je op deze hole vaak lichte wind mee.

 

Hole 6

Ogenschijnlijk eenvoudige hole. De green wordt beschermd door een bomenrij links en rechts plus een bunker ervoor. De randen van de green lopen steil af. Houd bij het opteeën de lijn rechts van de bunker aan en speel deze hole 10m langer!

 

Hole 7

De wind is belangrijk voor de stokkeuze. Halverwege de hole ligt over de volle breedte van de fairway een bunker. De uitdaging is natuurlijk om daar overheen te slaan. Richt je lijn op de rechterkant van de green. Voor de bogey spelers geldt: met een chip en een putt maak je ook hier Par.

Houd de spelers op de afslag van Hole 3 in de gaten.

Hole 8

Een niet zo lange Par 4 en daardoor een echte birdie-hole. De lage handicappers kunnen vanaf de tee-box zelfs de voet van de green of meer dan dat bereiken. Achter de boom midden op de fairway, ligt een bunker verscholen. Gelukkig heb je links en rechts daarvan voldoende ruimte. Ondanks de grote greenside bunker rechts, is Par spelen hier bijna een must. Voorbij de green wil je niet liggen!

Hole 9

Misschien wel de mooiste hole van lus Noord. Hoewel de hole slechts 110m telt is ook hier de wind bepalend voor de stokkeuze. Met rechts water, links hoge rough en kort achter de green Out-of-Bounds, is precisiespel noodzakelijk om met Par te eindigen. Blijf bij het aanspelen van deze technische green, links van de bunker.

Hole 10

Een lange afslag naar het hart van de fairway is hier belangrijk om de green – met twee plateaus – in twee slagen te halen. Na een kortere afslag is het verstandig om voor de lay-up te kiezen voor of naast het water dat tot 50 meter voor de ruim bemeten green reikt. Blijf weg van de bomenrijen links en rechts van de brede fairway.

Hole 11

Lijn op naar de rechter bunker. Na de smalle doorgang vanaf de tee-box word je beloond met een ruime fairway met rechts een lange bomenrij. Pal langs de gehele linkerkant lig je Out-of-Bounds. Rechttoe, rechtaan slaan is hier dus het devies.

 

Hole 12

Een zeer uitdagende lange Par 3. Halverwege de fairway en daarna rechts daarvan, bevindt zich water. Links staat een compacte bomenrij. Ook hier is precisie geboden. Wie over het water slaat moet, rechts van de bunker, kiezen voor de rechte lijn naar de green. Afwijking daarvan betekent zoekwerk.

Hole 13

Aan de linkerkant van de tee-box opteeën zodat het hart van de brede fairway goed aangespeeld kan worden. De perfecte afslag heeft de juiste lengte nodig om voorbij de takken van de grote treurwilg aan de linker kant, ruim voor het water terecht te komen. Van daaraf heb je een tweede slag van 100m over om over het water de green te bereiken. De glooiende green is ruim van opzet en bijna niet te missen.

Hole 14

Een lange razend moeilijke Par 3 met niet voor niets stroke-index 1. Lijn links van de bunker op en speel deze hole als 155m. Je komt dan netjes op of voor de green op de fairway te liggen. Rechts van de fairway een grote waterpartij, links van de aflopende fairway een verraderlijk stroompje. De mooie technische green wordt bovendien beschermd door een ruime bunker. Kiezen voor lengte loont hier vaak, maar precisie is een eerste vereiste.

Hole 15

Signature Hole van Golfpark Exloo en een uitdagende Par 4, waarbij een goede lange afslag bepalend is om de green in twee slagen te kunnen halen. Rechts van de brede fairway loopt water, dat wordt gecamoufleerd door wuivend riet. Op de fairway blijven is hier het devies. Tot op 50m voor de green ligt links een prachtig aangelegde waterpartij annex wasteland. Bogey spelers kiezen ervoor om veilig rechts hiervan te blijven en met een derde slag voor de vlag te gaan. Aan longhitters geeft deze heerlijk lange Par 4 alle ruimte om flink uit te halen. Andere spelers zullen de green niet in twee slagen halen, maar de hole is vriendelijk genoeg om toch een goede score neer te zetten.

Hole 16

De grote ‘bolle’ green van deze hole bevindt zich op een schiereiland. Coursemanagement is hier dus vereist. Longhitters zullen afslaan met een ijzer om rond de 100m over te houden naar de green. Andere spelers kunnen ook hier met hun driver afslaan. Probeer wel de langgerekte bunker aan de rechterkant van de fairway buiten het spel te houden.

Hole 17

Deze hole heeft een dogleg naar links op 200m voor de green. De vlag staat in de luwte. Na de afslag heb je op de brede uitnodigende fairway daar naartoe twee opties. Longhitters zullen kiezen voor een lijn over de tee-box van hole 16 richting het reclamebord naast de green. Anderen kiezen voor het kort afsnijden van de dogleg om toch wat meters te winnen. Houd wel rekening met Out-of-Bounds aan de linkerkant. Tot 50m voor de green ligt zowel links als rechts wasteland. Op de fairway blijven biedt dus de beste kansen op een goede score.

Hole 18

Dogleg naar rechts met de green vlak voor het uitnodigende terras van Hole 19. Je hebt dus altijd bekijks en vooral applaus wanneer je de verhoogde kleine, en ook weer ‘bolle’, green met je tweede slag raakt. Lijn op naar het midden van de fairway. Bij een succesvolle drive heb je vanaf de kniebocht nog maar 100m te gaan naar de green. Links van de hele fairway is het Out-of-Bounds. Rechts van de fairway ook op deze hole wasteland. Wel is de bal makkelijk terug te vinden en vaak goed speelbaar vanuit het dunne gras.