Nieuws

09-01-2021 AANGEPASTE PIRAMIDE

Door de huidige coronamaatregelen is de piramide stil komen te liggen. Dat vinden velen erg jammer en
zij missen deze gezellige golfactiviteit. De activiteitencommissie is bereid gedurende de beperkende
coronamaatregelen de piramide in een aangepaste vorm te organiseren op de dagen van de geplande
piramidedagen. Aangepaste regels krijgt u nog te horen. Vanaf zondag 17 januari gaat dat van start. U kunt
zich dus weer opgeven.

VERLICHTE DRIVING RANGE IN DE AVONDUREN
In de lange donkere wintermaanden is het mogelijk ’s avonds gebruik te maken van de driving range. De
recent geplaatste lampen maken dat mogelijk. Een instructie voor het aan- en uitzetten is ter plaatse
beschikbaar. Dus ga gerust een half uur of een uurtje je swing oefenen, chippen of andere slagen
verbeteren. Het bestuur gaat ervan uit dat het coronaproof gebeurt. Veel plezier!

 

NIEUWSBRIEF

Hier kun je op je gemak de nieuwsbrief van januari 2021 nog eens lezen. Je krijgt weer heel wat informatie.

 

27-12-2020 GEBRUIK BUGGY’S  NIET MOGELIJK

Vanwege de overvloedige regenval kan er vooralsnog geen gebruikgemaakt worden van buggy’s in de baan.

 

OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

Op 25 en 26 december 2020 en op 1 januari 2021 is er geen marshal aanwezig en is de horeca gesloten, de toiletten in het clubhuis zijn wel toegankelijk tot 16.00 uur. Op 31 december 2020 is het clubhuis tot 15.00 uur geopend.

HET BESTUUR VAN GOLFPARK EXLOO WENST JULLIE FIJNE FEESTDAGEN


 

klik op de afbeelding om deze te vergroten

 

 

 

 

14-12-20 WINTER-ACTIVITEIT MET UNIEKE GOLF-CHALLENGE FINISH OP 19 DECEMBER

uitnodiging 19-12-20Op zaterdag 19 december organiseren we een gezellige wintergolf-activiteit met unieke Golf-Challenge-finish en heerlijke versnaperingen in de baan. Leden melden zich aan via e-golf4U/wedstrijden. Greenfeespelers zijn welkom, zij kunnen zich telefonisch aanmelden via 06  4363 5631.  Starten tussen 9.30 uur en 13.15 uur. Uiteraard met inachtneming van de coronaregels; kom niet te vroeg en vertrek direct na de golf-challenge. Kosten € 5,- voor leden, € 25,- voor greenfeespelers.

 

 

10-12-2020 , WERKZAAMHEDEN 

Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de baan:

 • bij hole 2 kan er alleen afgeslagen worden vanaf de oranje tees
 • bij hole 8 worden de bunkers aangepast, deze hole is gesloten tot zaterdag 12 december

 

CORONAMAATREGELEN

Onderstaande coronamaatregelen gelden tot minimaal 19 januari 2021:

 • Golfen mag nog in flights van max. 2 personen.
 • Golfles mag doorgaan in groepjes van max. 2 personen.
 • Voor de jeugd t/m 17 jaar gelden de restricties van max. 2 personen niet.

Het bestuur verwacht van alle golfers dat zij:

 1. starttijden reserveren voor max. twee personen;
 2. de omvang van de flights terugbrengen tot max. 2 personen, als een starttijd is
  gereserveerd met meer dan twee personen;
 3. de coronamaatregelen respecteren: 1,5 afstand houden, handen ontsmetten, mondkapje dragen in het clubhuis, kort vóór de golfles of deelname aan een clubactiviteit aanwezig zijn en ná afloop weer naar huis.

De groepslessen van Willem Kruysifix kunnen dus helaas in in hun huidige vorm niet doorgaan. Ook wordt de piramide  niet gespeeld. De andere activiteiten kunnen gewoon doorgaan met een maximum van twee in een flight.

Nadere informatie is te vinden op de NGF-site.

 

20-10-2020- WINTERGOLF 2020/2021: golflessen voor senioren (leden en niet-leden)

Ook dit jaar starten we (vanaf begin november) weer met een nieuw winterprogramma. Het lespakket bestaat uit 10 groepslessen van een uur.  Dit jaar bestaat de mogelijkheid om u aan te melden voor de 1e vijf lessen of 2e vijf lessen indien u niet in de gelegenheid bent om ze alle 10 te volgen.  Ook niet-leden kunnen hieraan deelnemen. Geef bij aanmelding duidelijk aan of het de 1e of 2e vijf lessen betreft.

Deze groepslessen bestaan uit een combinatie van trainen, een stukje coaching en sociale binding. Per les behandelen we een thema en gaan dat gezamenlijk uitvoeren. Deze lessen vinden op verschillende dagen plaats zodat er zoveel mogelijk mensen zich kunnen inschrijven. Meer informatie en een overzicht van de data en tijdstippen vindt u hier.

 

 

07-10-2020- VAN DE JEUGDCOMMISSIE

 

Oproep aan vrijwilligers:
Voor de diverse jeugdactiviteiten zoekt de jeugdcommissie versterking van enthousiaste begeleid(st)ers, die af en toe willen helpen/ondersteunen.

Lijkt het je leuk voor onze golfjeugd op en rond de baan te assisteren? Geef je dan op voor de vrijwilligerspool jeugdactiviteiten via de mail: chr.m.lutz@gmail.com

Oproep aan de jeugdleden:
Er is binnen onze jeugdcommissie een plekje vrij voor een jong commissielid. Lijkt het je leuk mee te denken en te praten over activiteiten voor en door de jeugdgolfers, meld je dan aan. Ook voor informatie of om eens te proberen meld je je het best via de mail bij onze voorzitter. Mailadres: peter.margreet@gmail.com

Alle activiteiten op en rond de baan zullen volgens de Coronaregelgeving plaatsvinden.

 

28-09-2020- PIRAMIDE GESTART, inschrijven kan nog steeds

Op 27 september was de eerste wedstrijd van de piramide: de competitie die tijdens de winterperiode gespeeld wordt. Het is een -enigszins aangepaste- vorm van matchplay. De wedstrijden vinden afwisselend op zaterdag- en zondagmiddag plaats tot in het voorjaar van 2021. Je kan op ieder moment nog instromen, dan begin je onderaan in de piramide. Er is geen verplichting om iedere wedstrijd mee te spelen. Op dit moment zijn er 51 inschrijvingen voor de piramide. Aanmelden kan via e-golf4U (tot de vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd).  Bekijk de huidige stand en laatste wedstrijduitslag van de piramide. Een uitgebreidere uitleg van de piramide vind je in de nieuwsbrief van september.

 

MATCHPLAYKAMPIOENSCHAPPEN mét handicapverrekening op 5 en 6 september 2020

Het matchplayspel is vrij simpel: je speelt iedere hole tegen een speler, win je de hole dan krijg je een punt, bij gelijkspel een half punt en bij verlies geen punten. Het matchplaykampioenschap op 5 en 6 september is mét handicapverrekening. Op deze wijze heeft iedereen dezelfde kans, afgezien van een goede of slechte dag. Meld je dus snel aan via e-golf4U (wedstrijden). Meer uitleg over matchplay lees je hier.

 

08-08-2020- VERSCHERPTE CORONAMAATREGELEN

Op 6 augustus zijn verscherpte coronamaatregelen bekendgemaakt. Die maatregelen gelden vanaf 10 augustus en moeten de stijging van het aantal coronabesmettingen tegengaan. Daarom hanteert Golfpark Exloo onderstaande regels.

Wanneer u onze golfbaan bezoekt zullen wij u een aantal gezondheidsvragen stellen en uw contactgegevens registreren, het is daarom van belang dat u:

 • een starttijd reserveert;
 • zich bij aankomst meldt bij de marshal/receptie;
 • ook als u alleen gebruikt maakt van de oefenfaciliteiten, zich aanmeldt bij de receptie en uw contactgegevens daar registreert;
 • zich houdt aan de richtlijnen voor de 1,5 m afstand en de hygiënemaatregelen.

Voor het restaurant gelden de volgende regels:

 • voor binnen én buiten werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur);
 • een gezondheidscheck uitvoeren;
 • een vaste zitplaats toekennen
 • contactgegevens van bezoekers (niet geregistreerde golfers) verzamelen.

Meer informatie vindt in het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF en op de website van de NGF.

 

SPEELMOGELIJKHEDEN VERRUIMD  (juni 2020)

Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de NGF zijn de speelmogelijkheden op Golfpark Exloo verruimd. Er moeten nog wel steeds afslagtijden worden gereserveerd maar dat kan nu voor zowel de tweede 9 Zuid (Hole 10 t/m 18) als voor de eerste 9 Noord (Hole 1 t/m 9). Ook flights van 4 personen zijn weer toegestaan. Je start wel altijd op de tweede 9 Zuid (Hole 10 t/m 18).

Speel je liever 9 holes dan kan dat uiteraard ook. Is er na afloop van jouw ronde nog ruimte in de baan en wil je tóch nog verder spelen, dan kun je in overleg met de gastheer/gastvrouw aansluitend nog eens 9 holes lopen. Natuurlijk houdt iedereen minimaal 1,5 m afstand van elkaar en raakt men elkaars golfuitrusting niet aan. Meer gedetailleerde informatie is aan de leden toegezonden en ligt in het clubhuis ter inzage.

Greenfee spelers zijn onder dezelfde voorwaarden weer welkom. Zij kunnen dagelijks telefonisch na 09:00 uur een starttijd reserveren via: 06 – 5421 4347

Driving-range en putting-green zijn open en Golfpro Willem Kruysifix is corona-verantwoord begonnen met zijn lessen (zie hieronder). Het clubhuis, het terras en de horeca zijn met inachtneming van de geldende richtlijnen geopend.

Het is van groot belang dat men zich onder alle omstandigheden houdt aan de voorwaarden, instructies en richtlijnen van het RIVM om overdracht van het Coronavirus te voorkomen. Voor informatie hierover kun je de website van Golfpark Exloo in de gaten houden alsmede de websites van de overheid.

Het bestuur van Golfpark Exloo

BOEK EEN GOLFLES BIJ WILLEM KRUYSIFIX (juni 2020)

De golflessen van Willem Kruysifix zijn alweer in volle gang. Je kunt nu ook weer zelf je les via deze website boeken in zijn agenda. Meer daarover lees je hier.