18 holes (of 9 of 12…) op maandag

Iedere maandagochtend worden 18 holes gespeeld
(NB ook 9 of 12 holes spelen kan)

Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

Spelvorm: strokeplay individueel / eclectic

Inschrijven: via e-golf4U / wedstrijden

 

Toelichting spelvorm:  eclectic – kies je beste score en vergeet de mindere ….. 
Normaliter wordt eclectic gespeeld over 18 holes, waarbij de beste 9 resultaten tellen. Maar op Golfpark Exloo doen wij het net even anders: Op de maandag wordt wekelijks een 18-holes wedstrijd gespeeld waarbij het beste resultaat, per hole, over een heel seizoen, blijft staan. Dus speel je b.v. in je 1e wedstrijd op hole 1 een 6, in de 2e wedstrijd op hole 1 een 5 dan blijft de 5 staan, ook al speel je de rest van het seizoen alleen maar resultaten > 5. Dit geldt zo voor alle holes.

 

Daarnaast wordt er wekelijks voor de dagprijs gespeeld. Dit gaat met handicapverrekening. Alle slagen worden geteld voor alle 18 holes, jouw bruto score. Vervolgens worden het aantal slagen wat je mee krijgt op onze baan (jouw playing handicap), er van afgetrokken. Dit is jouw netto resultaat. Per hole is er een maximal  aantal slagen van dubbel par + 1. Dus als je op een par 3, 7 slagen hebt gedaan en nog niet bent uitgeholed, noteer je een 7. Voor een par 4 is 2x 4+1= 9 en op par 5, 2×5 +1=11. Voor vragen kun je terecht bij de wedstrijdleiding.

 

Vind je 18 holes te veel? Speel dan 12 of 9 holes!

Er is nog ruimte voor meer deelnemers. Het blijkt dat 18 holes voor sommigen toch wat veel begint te worden of dat de starttijd niet goed past. Dus heb wij gekeken of het ook anders kan. Het volgende is daar uit gekomen:

  • Je kunt je inschrijven voor 9 holes, 12 holes of 18 holes.
  • Voor het starten van 12 holes start je op hole 1, voor 9 of 18 holes kan er op 1 en 10 worden gestart.
  • Er wordt gestart vanaf 10.00 uur (nu nog)
  • Zij die kiezen voor het lopen van 9 of 12 holes worden ingedeeld bij 1 of 2 spelers die hetzelfde aantal holes lopen (9 of 12), dan wel bij 2 spelers die 18 holes lopen
  • Ook kun je aangeven of je de 1e 9 of de 2e 9 wilt lopen. Zo heb je de mogelijkheid om de ene week de 1e en de andere week de 2e 9 te lopen, waarmee je op alle holes een “beste score” hebt staan.

Wij hopen dat met deze aanpassingen het aantal deelnemers op de maandagmorgen toeneemt!