NGF- en regiocompetitieteams

Senioren herenteam Exloo 2e klasse NGF 18 holes

Het team van captain Peter Bust heeft in deze voorjaarscompetitie alle gespeelde wedstrijden overtuigend gewonnen en is daarmee kampioen geworden in deze klasse. Het team bestaat uit Jaap Akse, Jaap Aardema, Bertus Paas, Wietze de Roo, Peter Bust, Roelof Thijs, Ben vd Broek en Roelof Ijlenhave.

 

De competitie bestond uit slechts 4 teams. De teams zijn NNGC uit Glimmen, De Semslanden uit Gasselternijveen, de compagnie uit Veendam en ons eigen team uit Exloo. We hebben totaal 4 wedstrijden gespeeld waarvan er één vriendschappelijk was. We spelen 18 holes waarvan de eerste negen 1 tegen 1 en de tweede negen 2 tegen 2 ( Greensome).

 

De uitslagen uitgedrukt in wedstrijdpunten: Exloo – De Compagnie 17-5, Exloo – NNCGC 18-4, Exloo – de Semslanden 18-4 en vriendschappelijk nog een keer Exloo – NNGC 17-5.
Het team van Exloo is hiermee kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse. We doen volgend jaar weer gewoon mee. Het is altijd een gezellige club oudere golfers bij elkaar, die veel plezier beleven aan deze sport.

 

Senioren damesteam Exloo NGF 

Deelnemers: Inez Leurink, Tiny Middel, Jolanda Schippers, Miny Hoving, Nienke van de Broek, Tineke Huizing met Lida Pol als captain. Reserves die meegespeeld hebben waren Juliette Schreuder, Willy Millenaar en Geesje Top.

 

Tegenstanders: Parc Sandur, Semslanden, Noord Nederlandse, Havelte.

 

Na 2 jaar geen NGF competitie gespeeld te hebben door corona zou de 1e wedstrijd gespeeld worden op 7 april in Emmen, maar door de toen hevige regen is dit afgelast en verplaatst naar de invaldatum van 12 mei. De rest van de competitiedagen was het heel mooi weer. Dit betekent dus dat de competitie is afgerond met 4 gespeelde wedstrijden.

 

Er werd niet gespeeld op de thuis golfbaan. Het eindresultaat had voor Exloo wat beter gekund . De dames hebben goed gespeeld, alleen de tegenstanders speelden veel beter en daarmee kwam het team op de laatste plaats uit in deze competitie. Havelte was in deze poule de terechte winnaar, de gemiddelde leeftijd van dit team was jonger en de handicaps wat lager. Het team van Havelte stapt in 2023 over naar de 27 holes competitie.

 

Zijn er dames die ook graag bij dit gezellige team willen komen spelen in 2023? Meld je dan aan bij Lida of een van de andere dames. De wedstrijddag is op donderdag. In de NGF competitie betaal je geen greenfee maar word je wel geacht(indien mogelijk) na afloop te blijven eten.

 

Regiocompetitie 2022

Teamleden: Juliette Schreuder, Willy Millenaar, Geesje Top, Geesje Allemanskinder, Anja Driessen, Jolanda Schipper, Lida Pol(captain) en als reserve Marijke van Vliet.

 

Competitieteams: Parc Sandur, Martensplek, Hildenberg Appelscha, Erica en Exloo.

 

Deze regiocompetitie ontstaan vanuit Ineke van de Berg en een aantal dames van collega golfclubs, is opgericht om ook dames met een hogere handicap de gelegenheid te geven om wedstrijdervaring op te doen. Waarna ze mogelijk zin hebben om bijvoorbeeld in het NGF team mee te spelen.

 

In tegenstelling tot de NGF seniorencompetitie waar geen handicap verrekening is, vindt die wel plaats in de regiocompetitie. In 2 leuke spelvormen worden er 18 holes gelopen in flights van 4 personen, 2 van een deelnemende golfclub tegen 2 leden van een ander team. De greenfee is een aangepast tarief, na de wedstrijd is er dan meestal soep met een broodje en wordt er nagepraat over de wedstrijd.

 

De competitie in dit jaar 2022 is heel spannend, de teams staan heel dicht bij elkaar. Normaal gesproken begint de competitie halverwege maart en ronden we halfweg april af, maar ook hier gooide het slechte weer roet in het eten en moet de laatste wedstrijd nog gespeeld worden. Dit zal waarschijnlijk eind augustus of begin september zijn. Het team van Exloo staat bovenaan, gevolgd door Erica, Emmen, Martensplek en Appelscha. Waarbij de bovenste 3 maar 1 punt verschil hebben.

 

Ook voor dit team geldt heb je zin om aan te sluiten voor de competitie in 2023 meld je dan bij Lida of 1 van de andere dames aan. We spelen op de zaterdag.