NGF- en regiocompetitieteams

NGF Najaarscompetitie 2023

Deze competitie wordt gekenmerkt door het feit dat je met mixed teams mag spelen en iedereen kan meedoen van pro tot hoge handicapper. De wedstrijden worden gespeeld in oktober op de woensdagen en zondagen.

 

Dit jaar is Golfpark Exloo vertegenwoordigd met 4 teams:

 

Woensdag Poule W9

Deelnemende clubs: Lauswold 2, Exloo 1, De Compagnie 2 en Maartensplek 4

Teamleden Exloo 1: André Scholing, Wietze Hulshof, Eric Blauw, Jelle Pebesma en Jaap Aardema

 

Woensdag Poule W10

Deelnemende clubs: Havelte 1, Maartensplek 3, Emmeloord 3 en Exloo 2

Teamleden Exloo 2: Tiny Middel, Roeland Poeteray, Jaap Wiffers, Tineke Huizing, Marijke van Vliet en Jolanda Schippers

 

Zondag Poule Z48

Deelnemende clubs: Gaasterland 1, Exloo 1, Maartensplek 1 en Hildenberg 2

Teamleden Exloo 1: Ans van Wijk, Anita Hoog, Hannet Blauw, Ben van den Broek, Eric Blauw en Harko Naber

 

Zondag Poule Z47

Deelnemende clubs: Emmeloord 1, Exloo 2, Semslanden 1 en Hildenberg 3

Teamleden Exloo 2: Rein Smedinga, Jan Huizing, Jelle Pebesma, Rieks Hoving, Henk Geerts en Minie Hoving

 

Hoe werkt het:
Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen op vier speeldagen tegen elkaar. Dat is de opzet. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten een WHS handicap 45,0 of lager hebben, maar verder zijn er geen eisen: iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner.

 

De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op woensdag zijn: 4, 11, 18 en 25 oktober.
De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op zondag zijn: 8, 15, 23 en 29 oktober.

Voor de Woensdag Afdeling is de Landelijke Finaledag op woensdag 1 november op de Keppelse Golfclub.

Voor de Zondag Afdeling is de Landelijke Finaledag op zondag 5 november op Golfclub Anderstein.

Voor elk van beide finaledagen worden de 10 beste poulewinnaars uitgenodigd.

 

 

 

NGF Voorjaarscompetitie 2023

De competitie is gespeeld van eind maart t/m medio mei. Een totaaloverzicht van de eindstanden en individuele wedstrijduitslagen van de poules vind je op deze pagina.

 

Dames Exloo 2e klasse NGF 27 holes

Deelnemers: Christina Ziengs (captain), Monique Kremer, Geesje Top, Yun Chu Shu en Ans van Wijk . Reserves die hebben meegespeeld zijn Miny Hoving, Tiny Middel, Marijke van Vliet, Jolanda Schipper, Tineke Huizing en Anita Hoog

 

Tegenstanders waren: Emmeloord 1, Hooge Graven 1, Twentsche 2 en Noord Nederlandse 2

 

Er is met veel enthousiasme en inzet gespeeld maar helaas is het team als 5e geëindigd in deze poule en Exloo degradeert daarmee naar de 3e klasse.

 

Heren Exloo 5e klasse NGF 27 holes

Deelnemers: Wietze Hulshof (captain), Arend Dubbelboer, Henk Grooten, Dick Dijk, Jelle Pebesma, en Joop Plagge. Jaap Wiffers speelde mee als reserve.

 

Tegenstanders waren: De Semslanden 3, De Groene Ster 4, De Compagnie 6, Westerwolde 1

 

Het team is als 4e geëindigd in de poule en daarmee speelt Exloo ook volgend jaar in deze klasse.

 

Senioren damesteam 1e klasse NGF 18 holes 

Deelnemers: Lida Pol (captain), Inez Leurink, Tiny Middel, Jolanda Schippers, Miny Hoving, Ingrid Luyks, Tineke Huizing. Reserves die meegespeeld hebben waren Jolanda Huisman, Anja Richards en Jolanda Schipper.

 

Tegenstanders waren: Duurswold 2, De Semslanden 2, Martensplek 2, Noord Nederlandse 4

 

Het team is als 4e geëindigd in de poule en daarmee speelt Exloo ook volgend jaar in deze klasse.

 

Senioren herenteam Exloo 2e klasse NGF 18 holes

Deelnemers: Peter Bust (captain) Jaap Aardema, Jaap Akse, Wietze de Roo, Peter Bust, Roelof Thijs, Ben vd Broek, Henk Geerts, Roelof IJlenhave en Jaap Wiffers speelde mee als reserve.

 

Tegenstanders: Parc Sandur 1, Hooge Graven 2, De Koepel 1, Havelte 1

 

Het team van Exloo promoveerde vorig jaar naar de hoofdklasse en eindigde dit jaar in deze poule op de 2e plaats.

 

 

Regiocompetitie 2023

Teamleden: Lida Pol (captain) Juliette Schreuder, Willy Millenaar, Geesje Top, Anja Driessen, Jolanda Schipper, Marijke van Vliet, Hannet Blauw en Anita Hoog.

 

Competitieteams: Parc Sandur, Hildenberg Appelscha, Erica en Exloo.

 

Deze regiocompetitie ontstaan vanuit Ineke van de Berg en een aantal dames van collega golfclubs, is opgericht om ook dames met een hogere handicap de gelegenheid te geven om wedstrijdervaring op te doen. Waarna ze mogelijk zin hebben om bijvoorbeeld in het NGF team mee te spelen. De regiocompetitie wordt gespeeld in het voorjaar vanaf ongeveer half maart tot eind april op de zaterdag. We spelen met 6 dames van iedere club verdeeld over 3 flights. Handicaps variëren van 20 tot 45. We kunnen ieder jaar nieuwe dames toelaten in ons team. Lijkt het je wat om mee te komen spelen meld je dan bij Lida Pol teamcaptain.

 

In tegenstelling tot de NGF seniorencompetitie waar geen handicap verrekening is, vindt die wel plaats in de regiocompetitie. In 2 leuke spelvormen worden er 18 holes gelopen in flights van 4 personen, 2 van een deelnemende golfclub tegen 2 leden van een ander team. De greenfee is een aangepast tarief, na de wedstrijd is er dan meestal soep met een broodje en wordt er nagepraat over de wedstrijd.

 

Op 22 april werd de finalewedstrijd gespeeld bij Hildenberg, waar eigenlijk de 1e wedstrijd zou zijn maar die werd afgelast omdat er op 11 maart nog sneeuw lag. De aftrap was daardoor op 18 maart in Exloo, waar ons team tegen Erica speelde. In de daarop volgende weken werd gespeeld bij Parc Sandur(tegen Hildenberg) en bij Erica(tegen Parc Sandur), waarbij de nodige storm en regen getrotseerd werd. Tijdens de finale speelde Exloo om de 1e plaats tegen Parc Sandur, en Erica tegen Hildenberg. Het was een prachtige zonnige dag dus dat was een welkome afwisseling ten opzicht van de vorige wedstrijden! Parc Sandur nam uiteindelijk de wisselbokaal weer mee terug naar Emmen. Exloo werd 2e, Hildenberg 3e en Erica eindigde op de 4e plaats.

 

NGF-Najaarscompetitie 2022

 

Eerste in de poule

De najaarscompetitie van 2022 is voor onze club bijzonder goed verlopen.

 

We hadden een herenteam op zondag dat 18 holes single speelde met verrekening van stableford. Het team was ingedeeld bij de teams van Semslanden, Hildenberg en Westerwolde. Dit team hield het spannend tot de laatste wedstrijd maar ze waren in staat om als eerste in de poule te eindigen.

 

Tweede plaats tijdens Nationaal Kampioenschap

Het woensdagteam deed het nog iets beter. Zij waren ingedeeld bij de Compagnie, Zuid Drenthe en Semslanden Na drie van de vier wedstrijden waren zij al winnaar in de poule en ook de laatste wedstrijd werd gewonnen.  Het woensdagteam had zoveel punten verzameld dat zij landelijk tot de 10 beste teams van deze najaarscompetitie behoorden. Ze kregen dan ook van de NGF op basis van het behaalde aantal wedstrijdpunten een uitnodiging om op 2 november op de Keppelse golfbaan te komen spelen om het nationaal kampioenschap van de najaarscompetitie. Het team van Exloo eindigde met een achterstond van 3 punten op de tweede plaats, de voorsprong op nummer 3 was 15 punten.  De spelers die meegespeeld hebben kregen van de NGF een verzilverd bordje met de inscriptie “NGF competitie 2022 runner up landskampioenschap najaarscompetitie woensdag”.

 

 

Alle informatie over de NGF-competitie vind je hier.