NGF- en regiocompetitieteams

NGF-Najaarscompetitie

 

Eerste in de poule

De najaarscompetitie van 2022 is voor onze club bijzonder goed verlopen. Deze competitie wordt gekenmerkt door het feit dat je met mixed teams mag spelen en iedereen kan meedoen van pro tot hoge handicapper.

 

We hadden een herenteam op zondag dat 18 holes single speelde met verrekening van stableford. Het team was ingedeeld bij teams van Semslanden, Hildenberg en Westerwolde. Dit team hield het spannend tot de laatste wedstrijd maar ze waren in staat om als eerste in de poule te eindigen.

 

Tweede plaats tijdens Nationaal Kampioenschap

Het woensdagteam deed het nog iets beter. Zij waren ingedeeld bij de Compagnie, Zuid Drenthe en Semslanden Na drie van de vier wedstrijden waren zij al winnaar in de poule en ook de laatste wedstrijd werd gewonnen.  Het woensdagteam had zoveel punten verzameld dat zij landelijk tot de 10 beste teams van deze najaarscompetitie behoorden. Ze kregen dan ook van de NGF op basis van het behaalde aantal wedstrijdpunten een uitnodiging om op 2 november op de Keppelse golfbaan te komen spelen om het nationaal kampioenschap van de najaarscompetitie. Het team van Exloo eindigde met een achterstond van 3 punten op de tweede plaats, de voorsprong op nummer 3 was 15 punten.  De spelers die meegespeeld hebben kregen van de NGF een verzilverd bordje met de inscriptie “NGF competitie 2022 runner up landskampioenschap najaarscompetitie woensdag”.

 

 

NGF Voorjaarscompetitie

Senioren herenteam Exloo 2e klasse NGF 18 holes

Het team van captain Peter Bust heeft in deze voorjaarscompetitie alle gespeelde wedstrijden overtuigend gewonnen en is daarmee kampioen geworden in deze klasse. Het team bestaat uit Jaap Akse, Jaap Aardema, Bertus Paas, Wietze de Roo, Peter Bust, Roelof Thijs, Ben vd Broek en Roelof Ijlenhave.

 

De competitie bestond uit slechts 4 teams. De teams zijn NNGC uit Glimmen, De Semslanden uit Gasselternijveen, de compagnie uit Veendam en ons eigen team uit Exloo. We hebben totaal 4 wedstrijden gespeeld waarvan er één vriendschappelijk was. We spelen 18 holes waarvan de eerste negen 1 tegen 1 en de tweede negen 2 tegen 2 ( Greensome).

 

De uitslagen uitgedrukt in wedstrijdpunten: Exloo – De Compagnie 17-5, Exloo – NNCGC 18-4, Exloo – de Semslanden 18-4 en vriendschappelijk nog een keer Exloo – NNGC 17-5.
Het team van Exloo is hiermee kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse. We doen volgend jaar weer gewoon mee. Het is altijd een gezellige club oudere golfers bij elkaar, die veel plezier beleven aan deze sport.

 

Senioren damesteam Exloo NGF 

Deelnemers: Inez Leurink, Tiny Middel, Jolanda Schippers, Miny Hoving, Nienke van de Broek, Tineke Huizing met Lida Pol als captain. Reserves die meegespeeld hebben waren Juliette Schreuder, Willy Millenaar en Geesje Top.

 

Tegenstanders: Parc Sandur, Semslanden, Noord Nederlandse, Havelte.

 

Na 2 jaar geen NGF competitie gespeeld te hebben door corona zou de 1e wedstrijd gespeeld worden op 7 april in Emmen, maar door de toen hevige regen is dit afgelast en verplaatst naar de invaldatum van 12 mei. De rest van de competitiedagen was het heel mooi weer. Dit betekent dus dat de competitie is afgerond met 4 gespeelde wedstrijden.

 

Er werd niet gespeeld op de thuis golfbaan. Het eindresultaat had voor Exloo wat beter gekund . De dames hebben goed gespeeld, alleen de tegenstanders speelden veel beter en daarmee kwam het team op de laatste plaats uit in deze competitie. Havelte was in deze poule de terechte winnaar, de gemiddelde leeftijd van dit team was jonger en de handicaps wat lager. Het team van Havelte stapt in 2023 over naar de 27 holes competitie.

 

Zijn er dames die ook graag bij dit gezellige team willen komen spelen in 2023? Meld je dan aan bij Lida of een van de andere dames. De wedstrijddag is op donderdag. In de NGF competitie betaal je geen greenfee maar word je wel geacht(indien mogelijk) na afloop te blijven eten.

 

Alle informatie over de NGF-competitie vind je hier. 

 

Regiocompetitie 2022

Teamleden: Juliette Schreuder, Willy Millenaar, Geesje Top, Geesje Allemanskinder, Anja Driessen, Jolanda Schipper, Lida Pol(captain) en als reserve Marijke van Vliet.

 

Competitieteams: Parc Sandur, Martensplek, Hildenberg Appelscha, Erica en Exloo.

 

Deze regiocompetitie ontstaan vanuit Ineke van de Berg en een aantal dames van collega golfclubs, is opgericht om ook dames met een hogere handicap de gelegenheid te geven om wedstrijdervaring op te doen. Waarna ze mogelijk zin hebben om bijvoorbeeld in het NGF team mee te spelen. De regiocompetitie wordt gespeeld in het voorjaar vanaf ongeveer half maart tot eind april op de zaterdag. We spelen met 6 dames van iedere club verdeeld over 3 flights. Handicaps variëren van 20 tot 45. We kunnen ieder jaar nieuwe dames toelaten in ons team. Lijkt het je wat om mee te komen spelen meld je dan bij Lida Pol teamcaptain.

 

In tegenstelling tot de NGF seniorencompetitie waar geen handicap verrekening is, vindt die wel plaats in de regiocompetitie. In 2 leuke spelvormen worden er 18 holes gelopen in flights van 4 personen, 2 van een deelnemende golfclub tegen 2 leden van een ander team. De greenfee is een aangepast tarief, na de wedstrijd is er dan meestal soep met een broodje en wordt er nagepraat over de wedstrijd.

Op 10 september werd de uitgestelde finalewedstrijd gespeeld bij Martensplek. Een hele spannende dag want team Exloo stond bovenaan. Op de 2e plaats, met 1 punt verschil, Erica en daaronder, met 2 punten verschil, Parc Sandur. Exloo tegen Erica waren tegenstanders aan elkaar gewaagd, dus het werden dan ook spannende wedstrijden. Parc Sandur ging uiteindelijk met de prijs er vandoor. Zij speelden tegen Hildenberg en deden dit glansrijk waardoor Exloo en Erica op de 2 en 3 plaats terecht kwamen. .