Team Golfpark Exloo 2e op Nationaal Kampioenschap NGF-Najaarscompetitie

De najaarscompetitie van 2022 is voor onze club een bijzonder jaar geweest. Deze competitie wordt gekenmerkt door het feit dat je met mixed teams mag spelen en iedereen kan meedoen van pro tot hoge handicapper.

 

We hadden een team op zondag dat 18 holes single speelde met verrekening van stableford. Het team was ingedeeld bij teams van Semslanden, Hildenberg en Westerwolde. Dit team hield het spannend tot de laatste wedstrijd maar ze waren in staat om als eerste in de poule te eindigen. Jammer genoeg was het behaalde aantal wedstrijdpunten te weinig om mee te doen aan de landelijke finale maar desondanks toch een goed prestatie en promotie voor onze club, hiervoor de welgemeende felicitaties.

 

Het woensdag team deed het nog iets beter. Zij waren ingedeeld bij de Compagnie, Zuid Drenthe en Semslanden Na drie van de vier wedstrijden waren zij al winnaar in de poule en ook de laatste wedstrijd werd gewonnen. De spelvorm op de woensdag is anders dan op de zondag  ook hier vindt verrekening van stableford plaats, echter worden er 9 holes single en 9 holes greensome gespeeld.

 

Het woensdagteam had zoveel punten verzameld dat zij landelijk tot de 10 beste teams van deze najaarscompetitie behoorden. Ze kregen dan ook van de NGF op basis van het behaalde aantal wedstrijdpunten een uitnodiging om op 2 november op de Keppelse golfbaan te komen spelen om het nationaal kampioenschap van de najaarscompetitie. Met de nodige wedstrijdspanning werd er dan ook op 2 november naar Hoog Keppel gereisd. De niet uitgesproken verwachtingen waren hoog want gek genoeg was iedereen naar de kapper geweest ( voor de foto?)  Het was gelukkig een droge dag maar wel als extra handicap stond er een harde wind en als je niet van waterbanen houdt heb je op de Keppelse niets te zoeken, al met al dus een leuke uitdaging. In de ochtend werden de singles gespeeld en daar blijkt weer dat het spelen op onze  baan met kleine greens en smalle fairways een voordeel is en het ging zelfs goed dat het team op de turn de eerste plaats innam. In de middag werden de greensomes gespeeld en ook dat ging goed.

 

Bij binnenkomst stond het team ruim op de eerste plaats met een riante voorsprong op alle teams die al binnen waren echter moesten er nog drie teams op dat moment binnenkomen de eerste twee die na hun binnenkwamen hadden ook een aanzienlijke achterstand en langzaamaan kwam er de hoop om nationaal kampioen te kunnen worden. Echter was daar als laatste het team van de Wouwse Plantage die het beter had gedaan in de greensomes en er uiteindelijk met de kampioensbeker vandoor ging. Het team van Exloo eindigde met een achterstond van 3 punten op de tweede plaats, de voorsprong op nummer 3 was 15 punten.

 

De spelers die meegespeeld hebben kregen van de NGF een verzilverd bordje met de inscriptie “NGF competitie 2022 runner up landskampioenschap najaarscompetitie woensdag”. Na een verdiende borrel werd er toch wel trots en met een moe maar voldaan gevoel de terugreis richting het Noorden weer ingezet. Als onderdeel van het team kan ik zeggen dat iedereen die heeft meegespeeld zijn inbreng heeft gehad en hopelijk kunnen we volgend jaar nog een keer dunnetjes over doen. En als onderdeel van team kan ik ook wel zeggen bedankt voor alle positieve reacties.

 

Wietze Hulshof

 

Terug naar nieuwsoverzicht