WHS-handicap op 1 maart 2021 van kracht

Op 1 maart wordt de nieuwe WHS-handicap van kracht. Dus tot die tijd geldt nog de huidige EGAhandicap. Wie inzicht wil krijgen in zijn of haar WHS-handicap kan via de App van golf.nl de digitale NGF-pas raadplegen. Een andere manier is inloggen bij e-golf4you. Bij ‘mijn WHS-index’ kunt u dan zien op basis van welke gegevens uw handicap is berekend.

 

Dat kan leiden tot veel zeer uiteenlopende reacties, stemmingen en emoties. Te veel om op te noemen. Voorlopig lijkt ‘in het veld’ de instemming gelukkig te overheersen. In de meeste gevallen rolt er uit de berekeningen een wat hogere handicap. Ook de grens van 36
wordt in het nieuwe systeem soms weer naar boven gepasseerd. En vooral leden die weinig of vrijwel geen kaarten hebben ingevoerd kunnen verrast worden. Let wel: de berekende WHS is gebaseerd op de op dat moment beschikbare gegevens. Die kunnen tot 1 maart aangevuld worden met nieuwe scores die tot een andere handicap kunnen leiden.

 

Voor wie nader inzicht wil krijgen in de achtergronden van het WHS is er een  grote hoeveelheid informatie: teksten, podcasts, video’s, presentaties en FAQ’s. Via de website van de NGF kunnen jullie dit labyrint betreden. Speciale aanbevelingen van onze kant zijn
het korte filmpje ‘Hoe werkt het Wereld Handicap Systeem’ en verder uit de ‘voorbeeldteksten’ de Word-documenten die worden genoemd bij het 1e en 3e blokje. Ook de link naar ‘veel gestelde vragen’ aan het eind van het document kunnen uw staat van opwinding, boosheid, verwondering of wat ook hopelijk in goede banen leiden.

 

En natuurlijk bieden wij ons als handicap- en regelcommissie natuurlijk ook graag aan als vangnet voor uw
onbeantwoorde vragen.

 

Klaas Gosink en Roel Bosch

 

Terug naar nieuwsoverzicht